Restauracija

Većina građevina kulturne ili graditeljske baštine zidane su zgrade ili spomenici na kojima, usprkos velikoj kvaliteti u konstrukciji i materijalima, nastaju oštećenja za koja je neophodna sanacija, obnova i dodatno održavanje.

Naša tvrtka nudi Vam mogućnost čišćenja i restauracije svih vrsta povijesnih pročelja, spomenika ili grobnica. Svakodnevno smo svjedoci lošeg stanja pojedinih objekata koje su uzrokovale atmosferske nečistoće, uporaba, smrzavanje s utjecajem soli, kemijski utjecaji, ispušni plinovi, kisele kiše, ili ugljični dioksid iz zraka. Svi nabrojani uzročnici, unutarnji ili vanjski mogu direktno oštetiti materijal ili uzrokovati kemijske promjene u materijalu. Svakom od ovih oštećenja treba prići individualno i odrediti način čišćenja, sanacije-održavanja i zaštite, držeći se principa i procedura obnove po EU standardu.

Naša tvrtka ima višegodišnje iskustvo u čišćenjima i sanaciji povijesnih pročelja, spomenika i grobnica, čemu u prilog ide i naša referentna lista koji možete pogledati na slijedećem linku Reference. Od njih bi izdvojili čišćenje i restauraciju spomenika „Pobjeda“ u Batini kroz suradnju sa Ruskim Veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj.

Spomenik „Pobjeda“ Batina

Tvrđa, Osijek

Kapelica Pejačević, Našice

Benčić, Rijeka

Otok Lokrum, Dubrovnik

Bećarski križ, Vukovar

 Galerija Waldinger, Osijek 

Križ na Dunavu, Vukovar 

 Dvorac Eltz, Vukovar