Pjeskarenje

Pjeskarenje je tehnološki postupak odstranjivanja raznih nečistoća sa različitih površina uz pomoć abrazivnog sredstva. Pjeskarena podloga priprema se za daljnju zaštitu (bojanje ili neki drugi zaštitni postupak), a preciznim doziranjem pritiska i medija za čišćenje može temeljito očistiti od gotovo svih vrsta zaprljanja.

Naša tvrtka posjeduje uređaje za pjeskarenje koji mogu pjeskariti na suho i mokro, u vanjskim ili unutarnjim prostorima. Uređaji za pjeskarenje proizvođača Rotec i Clemco, visoko su kvalitetni uređaji koji udovoljavaju svim zahtjevima, bilo da se radi o radu na skeli, poslovima oko obnove i restauriranja ili o bilo kojim drugim poslovima.

Podloge koje se mogu čistiti su drvo, sve vrste metala, opeka, cigla, kamen, beton, žbuke, plastika, staklo, stakloplastika i svi ostali materijali podložni utjecaju korozije. Kao abrazive koristimo sodu bikarbonu za najzahtjevnije poslove, stakleni puder i više vrsta kvarcnog pijeska, a mogućnost korištenja vode omogućuje čišćenje najzahtjevnijih površina kao što su aluminijska, plastična ili stakloplastična plovila.

Reguliranjem jačine i intenziteta protoka mlaza omogućava se umjereno skidanje i zadržavanje patine na predmetu čišćenja što je vrlo bitno kod rada na objektima koji su pod zaštitom, a za koje imamo odgovarajuću licencu Ministarstva kulture. 

Sve pjeskarene površine, poslije pjeskarenja trebaju neku vrstu zaštite, zavisno od vrste materijala. Najčešće se radi o hidrofobnoj zaštiti i sve ih nakon nekog vremena (3-5 godina) treba obnoviti. Novi materijali na bazi nano tehnologije, dozvoljavaju i 10 godina zaštite bez ponovnog tretiranja.

Pjeskarimo:

Pjeskarenje cigle i opeke
Pjeskarenje kamena
Pjeskarenje drveta
Pjeskarenje stakla
Pjeskarenje čeličnih konstrukcija
Pjeskarenje prikolica, automobila, motora, skutera, bicikala
Pjeskarenje felgi
Pjeskarenje ograde
Pjeskarenje radijatora
Pjeskarenje plovila


Pogledajte galeriju naših radova i uvjerite se u kvalitetu naše izvedbe